Hagymás holdacskák leveles tésztából

Hagymás holdacskák leveles tésztából

  • kb. 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 30 holdacskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát vajon pirítsuk üvegesre és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tejfölt keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojást, a sajtot, petrezselymet, fűszereket és a pirított hagymát. Az egészet még egyszer jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A tésztát egyenesen a tepsibe tekerjük ki, és nagy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.

  5. Lépés 5

    Minden körbe rakjon egy teáskanálnyi tölteléket. A tészta széleket kevés vízzel kenjük be, hajtsuk össze, és jól nyomkodjuk össze úgy, hogy félhold alakú táskákat kapjunk.

  6. Lépés 6

    A félholdakat a felvert tojással kenjük meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Tipp

Gyorsan elkészíthető reggeli, tízórai, de elvihetjük magunkkal piknikezéshez is, mint harapnivaló!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!