Cseresznyés vaníliás sütemény

Nyári vanílliás cseresznyés sütemény finom élesztős leveles tészta alapon. A tészta már elő van készítve, így pillanatok alatt elkészíthető desszert.

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pudingot a csomagolás szerint 250 ml tejjelk elkészítjük és állandó kevergetés mellett hűlni hagyjuk. Később belekeverjük a túrót.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában három egyforma részre vágjuk.

  4. Lépés 4

    A pudingos krémet szétkenjük a 3 tésztacsíkon úgy, hogy a szélektől 1 cm szabadon maradjon.

  5. Lépés 5

    Egyenlően elosztjuk rajtuk a cseresznyét is és a tészta széleit tojással megkenjük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 15 - 20 perc alatt megsütjük.

Tipp

Cseresznye helyett más szezonális gyümülcsöt is használhatunk, min például sárgabarackot, szilvát vagy bogyósgyümölcsöket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!