camembert croissant

Camembert sajtos croissant

chutney-val

A tökéletes reggel croissant-tal kezdődik. Ha a sajtos croissant mellett döntesz, biztosan nem fogsz mellé.

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 8 croissant-hoz:

Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában magunk elé helyezzük. 4 egyforma nagyságú részre vágjuk és az így kialakult téglalapokat átlósan elfelezzük.

  3. Lépés 3

    A tészta széles oldalára 1 tk. chutney-t és néhány darab sajtot teszünk.

  4. Lépés 4

    A háromszögeket alulról feltekerjük, majd a felvert tojással bekenjük.

  5. Lépés 5

    A croissant-okat sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Használhatjuk a chutney-t mártogatósként is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!