![camembert croissant](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/01/Camembert-croissant-Kipferl_120dpi_web-1420x600-1.jpg)
Camembert sajtos croissant
chutney-val
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
A tökéletes reggel croissant-tal kezdődik. Ha a sajtos croissant mellett döntesz, biztosan nem fogsz mellé.
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 8 croissant-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 70 g camembert sajt nagy darabokra vágva
- 50 g chutney (sárgabarack, szilva, stb.)
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
![Friss tönkölyös leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT_Dinkel1-224x640.png)
Ezzel is elkészítheted
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/01/Camembert-croissant-Kipferl_120dpi.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában magunk elé helyezzük. 4 egyforma nagyságú részre vágjuk és az így kialakult téglalapokat átlósan elfelezzük.
-
Lépés 3
A tészta széles oldalára 1 tk. chutney-t és néhány darab sajtot teszünk.
-
Lépés 4
A háromszögeket alulról feltekerjük, majd a felvert tojással bekenjük.
-
Lépés 5
A croissant-okat sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Használhatjuk a chutney-t mártogatósként is.