Pastéis de Nata

Pastéis de nata

portugál nemzeti étel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

Pastéis de nata, avagy a híres portugál kosárkák. A roppanós, vékony vajas leveles tésztában sült, házi vaníliás puding ellenállhatatlan, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom édesség, ami remekül passzol a portugálok erős kávéjához, a bicához.

  • 30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 20 g vaj a formák kenéséhez olvasztva
  • 2 ek. fahéj őrölve
  • 250 ml tej
  • 100 g kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 10 g kukoricakeményítő
  • fél citrom héja reszelve
  • 1 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • kevés porcukor a szóráshoz
Pastéis de nata, avagy a híres portugál kosárkák. A roppanós, vékony vajas leveles tésztában sült, házi vaníliás puding ellenállhatatlan, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom édesség, ami remekül passzol a portugálok erős kávéjához, a bicához.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a reszelt citromhéjjal lassan felmelegítjük. A kukoricakeményítőt 2 evőkanál hideg vízzel kikeverjük, és a tejhez adjuk. Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a tojássárgáját és az egész tojást is hozzáadjuk, majd simára keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, kevés fahéjjal megszórjuk, majd hosszában feltekerjük.

  4. Lépés 4

    12 egyforma szeletre vágjuk. A tésztadarabokat kosárka formájúra nyújtjuk és a muffinformákba tesszük.

  5. Lépés 5

    A muffinformákba 3/4 részig pudingot öntünk, majd az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Kicsit hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk fahéjjal. Langyosan tálaljuk.

Tipp

A tésztát kb. 10 percig elősüthetjük. Egy kanál segítségével a tészta közepét kissé visszanyomkodjuk, megtöltjük a pudinggal, majd kb. 15 percen keresztül, alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-on sütjük. Így a tészta még ropogósabb lesz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!