Brokkolis – burgonyás rétes citromos joghurttal
- kb. 12 perc
- 175 °C
- 155 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 db brokkoli (kb. 250 g) főzve, rózsáira szedve
- 4 db burgonya főzve, hámozva, negyedelve
- 3 ek étolaj
- 40 g mandula
- 1 tojás
- 250 g szójajoghurt
- Fél citrom leve
- szerecsendió őrölve
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 175 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A brokkolit főzzük roppanósra, a burgonyát a héjában főzzük puhára. A brokkolit szedjük rózsáira, a burgonyát hámozzuk meg és negyedeljük. 1 ek. olajat hevítsünk fel, a brokkolit, burgonyát és mandulát pirítsuk át, sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük. A masszát hagyjuk jól kihűlni, majd keverjük hozzá a tojást.
-
Lépés 3
A tésztához réteshez 3 lapot használjunk fel.
-
Lépés 4
A masszát felezzük el, és tegyük az előkészített rétestészta alsó harmadára. A széleket hajtsuk be, majd a rétest tekerjük fel.
-
Lépés 5
Mindkét rétest helyezzük varrattal lefelé sütőpapírral bélelt tepsire, és olajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
A rétest előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük ropogósra.
-
Lépés 7
A joghurtos öntethez a joghurtot, citromlevet keverjük össze, pici sóval ízesítsük, és ezzel kínáljuk a rétest.
Szójajoghurt helyett sima joghurtot is használhatunk az öntethez.