Lekváros sarok

Lekváros sarok

  • 12-15 perc
  • 220 °C
  • 210 °C
  • kb. 10-15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajas leveles tésztát egyenesen a tepsibe tekerjük ki, és vágjuk kb. 8x8 cm nagyságú négyzetekre.

  3. Lépés 3

    A tésztaszéleket kenjük meg a felvert tojással. Egy kanál lekvárt helyezzünk a tészta közepére.

  4. Lépés 4

    A négyzeteket hajtsuk átlósan félbe, és a széleit jól nyomkodjuk össze, végül a felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12-15 percig süssük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Bármilyen lekvárral kipróbálhatjuk a receptet, akár sárgabaracklekvárral, akár ribizlissel, mindegyikkel nagyon finom!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!