Leveles tészta rózsák almával

Leveles tészta rózsák almával

  • 15 - 20 perc.
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 6 rózsához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 5 ek. cukor
  • 1/2 citrom facsart leve
  • 3 nagy piros alma megfelezve, kimagozva, vékony, csíkokra vágva
  • 1/2 vaníliarúd
  • 2 - 3 ek. baracklekvár
  • 1 tk. fahéj
  • némi porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    1 liter vizet forralunk, és hozzáadjuk a 3 ek. cukrot és a citrom facsart levét. Az alma-szeleteket 2 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. A vaníliát és a lek-várt (ha túl sűrűnek találjuk a masszát, 1 ek vizet adhatunk hozzá) simára keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 hosszú csíkra vágjuk. A lekvármasszával megkenjük és az almaszeleteket a felső tésztaszélhez igazítva, egymással átfedésben helyezzük, úgy hogy kicsit túllógjon a tészta szélen.

  4. Lépés 4

    A tészta alsó felét felhajtva betekerjük és fogvájóval összetűzve rögzítjük. A fahéjat a maradék kristálycukorral összekeverjük és a rózsák tetejét megszórjuk.

  5. Lépés 5

    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15 – 20 perc alatt a középső sínen megsütjük.

  6. Lépés 6

    A fogvájót eltávolítjuk és az almarózsákat porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: Az almarózsákkal nagyszerűen harmonizál a vaníliaszósz. Pikánsabb változathoz az almát egyszerűen burgonyával és rozmaringgal, vagy sonkával helyettesítse.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!