
Brokkolis-sajtos táskák

Vegetáriánus brokkolis-sajtos táskák tönkölyös leveles tésztából – imádjuk! Kiadós, egészséges, fűszeres, egyedi. És ráadásul tökéletes uzsonnának vagy finom előételnek.
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 brokkolis-sajtos táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 120 g brokkoli rózsákra szedve, blansírozva
- 30 g Comte (hegyi sajt) reszelve
- 1 tojás (szétválasztva)
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 2 ek. Szezámmag
- frissen őrölt só, bors és pirospaprika

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és nyolc egyenlő téglalapra vágjuk (kb. 12x10 cm).
-
Lépés 3
A krémsajtot összekeverjük a tojássárgájával és a reszelt sajttal. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Minden tésztadarab közepére egy evőkanál tölteléket teszünk és egy kevés brokkolit.
-
Lépés 4
A tésztát a töltelék fölé hajtjuk átlósan és a széleket villával lezárjuk.
-
Lépés 5
A táskákat megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 6
A brokkolis-sajtos táskákat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sóval és borssal ízesített tejfölből, citromléből és fokhagymából készült mártogatóssal tálaljuk.