Tökös Quiche

Tökös Quiche

kecskesajttal
  • kb. 45 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 quiche formához (Ø 24 - 28 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • kb. 600 g hokkaidó- tök szeletelve
  • 3 db csirkemellfilé (á 175 g)
  • Só és bors
  • 1 ek Olaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma aprítva
  • 8 kakukkfűág apróra vágva
  • 3 tojás
  • 75 ml tej
  • 150 g friss kecskesajt
  • szárított csilipaprika morzsolva
  • Kevés vaj a forma kenéséhez
  • frissentartó fólia

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A csirkehúst mossuk meg, szárítsuk meg, sóval és borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel. A csirkemellfilék minden oldalát hirtelen süssük át, majd vegyük ki a serpenyőből.

  3. Lépés 3

    A fokhagymát pucoljuk meg, és fokhagymanyomóval nyomjuk össze. A kakukkfüvet mossuk meg, és a levélkéket a szárról lehúzva vágjuk apróra (pár levelet tegyünk félre a díszítéshez).

  4. Lépés 4

    A tejet, tojást, kecskesajtot, fokhagymát és kakukkfüvet keverjük össze, sóval, borssal és csilivel fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre.

  6. Lépés 6

    Egy kerek quicheformát vajjal kenjünk ki, tegyük bele a tésztát, a kilógó tésztaszéleket igazítsuk a peremhez.

  7. Lépés 7

    A tökszeleteket sugárirányban helyezzük a tésztára, a csirkemellszeleteket tegyük a forma közepére. A tojásos-tejes keveréket öntsük rá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben alsó sínen kb. 45 perc alatt süssük készre.

  8. Lépés 8

    A quiche-t vegyük ki a sütőből, friss kakukkfűvel tálalja.

Tipp

A quiche akkor kész, amikor a massza már nem folyik.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!