Brokkolis – sonkás rétes

Brokkolis – sonkás rétes

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 - 25 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sonkát vágjuk keskeny csíkokra. A vajat forrósítsuk fel, és a sonkát pirítsuk meg. Közben a brokkolit forrázzuk le.

  3. Lépés 3

    A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a kockázott, leforrázott brokkolit, sonkát, parmezánt, sót, borsot, kukoricakeményítőt, tojást és jól keverjük át.

  4. Lépés 4

    3-3 réteslapot helyezzünk egymásra, a lapokat kenjük meg olvasztott vajjal. A töltelék felét halmozzuk a tészta alsó harmadára, az oldalait hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A töltelék másik felét helyezzük a maradék tésztára, majd ismételjük meg a műveletet.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 20 - 25 percig süssük.

  7. Lépés 7

    Amikor elkészült, a tepsiből emeljük ki vágódeszkára, és éles késsel szeleteljük fel.

Tipp

Kínáljunk hozzá fehérbort.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!