Burgonyás rétes gombával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 35 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 45 - 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 600 g lisztes burgonya megfőzve és áttörve
  • bors, szerecsendió
  • 2 tojás
  • 1/4 l tejföl
  • 100 g hagyma szeletelve
  • 250 g friss gomba szeletelve
  • 50 g vaj
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 150 g spenót blansírozva
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A főtt, áttört burgonyát a felvert tojással és a tejföllel keverjük össze, és sózzuk.

  3. Lépés 3

    A hagymát és a gombát vajon pirítsuk meg. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, keverjük hozzá az aprított petrezselymet, majd az egészet adjuk a burgonyás masszához.

  4. Lépés 4

    A burgonyás massza felét kenjük az előkészített réteslapra, majd a jól lecsepegtetett spenótlevél felét rakjuk a töltelékre.

  5. Lépés 5

    A tésztaszéleket hajtsuk be, és a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel.

  6. Lépés 6

    A másik tésztával és a maradék töltelékkel ugyanígy járjunk el.

  7. Lépés 7

    A réteseket olvasztott vajjal kenjük meg, előmelegített sütőben, középső sínen kb. 35 perc alatt süssük készre.

Tipp

Lisztes burgonyának hívjuk a főzni való burgonyát, vásárláskor a B jelzést keressük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!