Burgonyás rétes gombával
- kb. 35 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 45 - 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 600 g lisztes burgonya megfőzve és áttörve
- só bors, szerecsendió
- 2 tojás
- 1/4 l tejföl
- 100 g hagyma szeletelve
- 250 g friss gomba szeletelve
- 50 g vaj
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 150 g spenót blansírozva
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A főtt, áttört burgonyát a felvert tojással és a tejföllel keverjük össze, és sózzuk.
-
Lépés 3
A hagymát és a gombát vajon pirítsuk meg. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, keverjük hozzá az aprított petrezselymet, majd az egészet adjuk a burgonyás masszához.
-
Lépés 4
A burgonyás massza felét kenjük az előkészített réteslapra, majd a jól lecsepegtetett spenótlevél felét rakjuk a töltelékre.
-
Lépés 5
A tésztaszéleket hajtsuk be, és a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel.
-
Lépés 6
A másik tésztával és a maradék töltelékkel ugyanígy járjunk el.
-
Lépés 7
A réteseket olvasztott vajjal kenjük meg, előmelegített sütőben, középső sínen kb. 35 perc alatt süssük készre.
Lisztes burgonyának hívjuk a főzni való burgonyát, vásárláskor a B jelzést keressük.