sajtos lábak
Ropogós

Sajtos lábak

leveles tésztából
  • kb. 12 perc
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A légkeveréses sütőt 180° C-ra előmelegítjük (alsó-/felső sütéses fokozaton nem ajánlott) és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és kenjük meg a felvert tojással. Láb alakú tésztaforma segítségével szaggassuk ki a tésztát és egymástól egy kis távolságra helyezzük a láb-formákat dupla sütőpapírra.

  3. Lépés 3

    Keverjük össze a sajtot, az őrült fűszerpaprikát és az oregánót majd szórjuk a tésztára. A fennmaradó tésztából csavarjunk rudakat és tegyük a lábakhoz.

  4. Lépés 4

    A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és a középső sínen kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A sajtlábakat más fűszerekkel is elkészíthetjük, például használhatunk köményt, pizza fűszereket vagy kakukkfüvet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!