görög tésztabatyuk

Görög tésztabatyuk

darált hússal és juhsajttal

Te is rajongsz a mindenféle töltött tésztáért, legyen az akár édes vagy sós? Ez a recept az egyik nagy kedvencünk, a görögös tölteléket ízlés szerinti arányban változtathatjuk, illetve a fűszereket ízlés szerint cserélhetjük (pl. rozmaring, gyros fűszerkeverék). Ha pedig a juhsajt helyett fetasajtot használsz, hidd el, a végeredmény ugyanúgy finom lesz.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 8 batyuhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 1 kis újhagyma vékony karikákra vágva
  • 100 g darált hús
  • 1 ek. olaj
  • 50 g juhsajt apró kockákra vágva
  • 1 ek. krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 5 Olajbogyó kimagozva, apróra vágva
  • friss kakukkfű apróra vágva
  • őrölt só és bors
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • kevés őrölt paprika a szóráshoz
görög tésztabatyuk

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az újhagymát és a darált húst olajon megpirítjuk, és ízlés szerint fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A juhsajtot, a krémtejszínt, az olajbogyót és a kakukkfüvet összekeverjük a darált hússal.

  4. Lépés 4

    A tésztákat a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd hosszában egyszer és széltében háromszor bevágjuk, így kapunk 8 téglalapot.

  5. Lépés 5

    1-2 evőkanál tölteléket a tésztalapok közepére helyezünk, majd a sarkokat mind a négy oldalról a közepére hajtjuk és a közepén összecsípjük.

  6. Lépés 6

    A tésztabatyukat megkenjük tojással, majd megszórjuk egy kevés őrölt paprikával.

  7. Lépés 7

    A batyukat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Görögsalátával tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!