![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2019/11/Diós_sarkak_Web-700x800.jpg)
Ropogós magvas sarkak
1 Bewertung
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 4 ek. sárgabarack lekvár
- 100 g vaj
- 200 g barna cukor
- 400 g dióféle (pl. mogyoró, dió, mandula)
Ezzel készítsd:
![Friss linzertészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/Packshot_TF_HU_Muerbteig_piknat_300g_72dpi-e1686748837410-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot, 5 ek. vizet és a vajat lassan felmelegítjük egy serpenyőben, de nem hagyjuk felforrni. A vajat és a cukrot csak megolvasztjuk. Aprított diófélékkel összekeverjük.
-
Lépés 3
A linzertésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és a sárgabarack lekvárral megkenjük és eloszlatjuk rajta a diós keveréket.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk és sarkakat vágunk belőle.
Tipp
A magvas sarkakat sülés után mártsuk csokoládéba.