Édes pizza házi túrókrémmel

  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók 1 tepsihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1,5 citrom lereszelve, kifacsarva
  • 1,5 tojás elkeverve
  • 75 g kristálycukor
  • 75 g Vaj
  • 250 g túró simára keverve
  • Némi
  • 1 tk. vaníliaesszencia
  • 1 nagy konzerv őszibarack szeletelve
  • 6 kocka étcsokoládé olvasztva
  • 1 ek. kókuszzsír

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint elkőkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, egy tepsire helyezzük és kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

  2. Lépés 2

    A citromlevet, a cukrot és a tojást vízgőz felett egy habaverővel addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat, jól elkeverjük és hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A túrót, egy csipet sót és a vaníliaesszenciát a citromkrémmel jól összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A pizzát megkenjük a túrós krémmel, majd ízlésesen ráhelyezzük a barack szeleteket.

  5. Lépés 5

    Az olvasztott csokoládét a kókuszzsírral összekeverjük és a kidíszítjük vele a süteményt.

Tipp

A receptet Tejturmix készítette.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!