Camambert leveles tésztában
- kb 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db camambert sajt
- Madársaláta
Hagymalekvárhoz
- 4 fej lilahagyma aprítva
- 1 ek vaj
- 1 ek nádcukor
- 1 ek méz
- 4-5 ek balzsamecet
- 2 ek világos szójaszósz
- 1 csipet só
- Provance-i fúszerkeverék
- 2,5 dl víz
- 1 mk étkezési keményítő
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát vágjuk vékony szeletekre. A zsiradékot hevítsük fel, ezen karamellizáljuk a nádcukrot, majd adjuk hozzá a hagymát. 2-3 percig dinszteljük, majd öntsük rá a folyékony hozzávalókat, és fűszerezzük ízlés szerint.
-
Lépés 3
Alacsony hőmérsékleten pároljuk, amíg besűrűsödik. A végén kevés keményítőt is tehetünk bele, hogy krémesebb legyen.
-
Lépés 4
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd vágjuk félbe.
-
Lépés 5
Mindkét tésztalap közepére helyezzünk 1 - 1 sajtot, majd a tésztát vágjuk kör alakúra.
-
Lépés 6
A tésztát hajtsuk a sajtra, mintha egy kis ajándékcsomagot készítenénk. A maradék tésztából készítsünk a csomag tetejére kis masnikat.
-
Lépés 7
Vízzel kenjük meg a csomagokat, majd előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt süssük készre.
Ez az étel frissen a legjobb. Tálaljuk madársalátával!