Camambert leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 személyre:

Hagymalekvárhoz

  • 4 fej lilahagyma aprítva
  • 1 ek vaj
  • 1 ek nádcukor
  • 1 ek méz
  • 4-5 ek balzsamecet
  • 2 ek világos szójaszósz
  • 1 csipet
  • Provance-i fúszerkeverék
  • 2,5 dl víz
  • 1 mk étkezési keményítő

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát vágjuk vékony szeletekre. A zsiradékot hevítsük fel, ezen karamellizáljuk a nádcukrot, majd adjuk hozzá a hagymát. 2-3 percig dinszteljük, majd öntsük rá a folyékony hozzávalókat, és fűszerezzük ízlés szerint.

  3. Lépés 3

    Alacsony hőmérsékleten pároljuk, amíg besűrűsödik. A végén kevés keményítőt is tehetünk bele, hogy krémesebb legyen.

  4. Lépés 4

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd vágjuk félbe.

  5. Lépés 5

    Mindkét tésztalap közepére helyezzünk 1 - 1 sajtot, majd a tésztát vágjuk kör alakúra.

  6. Lépés 6

    A tésztát hajtsuk a sajtra, mintha egy kis ajándékcsomagot készítenénk. A maradék tésztából készítsünk a csomag tetejére kis masnikat.

  7. Lépés 7

    Vízzel kenjük meg a csomagokat, majd előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

Ez az étel frissen a legjobb. Tálaljuk madársalátával!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!