Sárgabaracktorta kókusszal és morzsával

Gyümölcsös, édes és enyhén trópusi ez a sárgabarack torta, ami tökéletes délutáni desszertnek. A zamatos ízek szinte életre kelnek a szánkban.

  • kb. 40 perc
  • 180 °C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

A morzsához:

  • 40 g liszt
  • 25 g cukor
  • 30 g Vaj kockázva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmlegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt, túrót, tojásokat, cukrot, kókuszreszeléket és a pudingport jól összekeverjük egy tálban.

  3. Lépés 3

    A morzsához minden hozzávalót összedolgozzuk úgy, hogy darabos állagú legyen.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és azzal együtt egy formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A kókuszos krémet a tésztára töltjük, rárendezzük a sárgabarackokat és megszórjuk a morzsával.

  5. Lépés 5

    A tortát a sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tortát ugyanígy szilvával is elkészíthetjük, a kókuszreszeléket pedig akár mákkal is variálhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!