camembert-batyu

Camembert-batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

A camembert-batyuk sült húsos éltelek mellé is tökéletes.

  • kb. 20 perc
  • 180°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 batyuhoz:

A szőlő raguhoz:

  • 125 ml szőlőlé
  • 100 g mag nélküli szőlő
  • 1 tk. kukoricakeményítő

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 16 db kb. 5 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle, majd megkenjük tojássárgájával.

  3. Lépés 3

    8 db tésztakör közepére egy teáskanál áfonyalekvárt és egy negyed camembert sajtot teszünk.

  4. Lépés 4

    A maradék karikákat a camembertre tesszük és a széleket jól összenyomkodjuk, majd megkenjük tojássárgájával.

  5. Lépés 5

    A batyukat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    A raguhoz: A szőlőlevelet felforraljuk, majd a lángot visszavesszük. Hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a mag nélküli szőlőt, majd néhány perc kevergetés mellett hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!