Édes töltött kifli (croissant)
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 -20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Lekvár ízlés szerint
- 1 tojás kenéshez
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és vágjuk 11 cm alapú háromszögekre.
-
Lépés 3
A tészta közepére tegyünk 1-1 kávéskanál lekvárt, a széleket pedig kenjük meg tojással. Tekerjük fel a háromszögeket, és formázzunk szép kifliket.
-
Lépés 4
A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit hagyjuk pihenni, majd még egyszer kenjük meg tojással.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12-15 percig süssük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.
Tipp
A receptet elkészíthetjük lekvár helyett akár csokoládé vagy mogyorókrém töltelékkel is!