húsvéti répák

Húsvéti répák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
3 / 5
2 Bewertungen

Hát nem néz ki jól ez a ropogós leveles répa? Káposztasalátával vagy füstölt pisztrángkrémmel töltve – igazán ínyenc. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz igazán kreatív fogást a húsvéti asztalra. Mindenképpen próbáld ki!

  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 répához:

Coleslaw salátához:

  • 200 g fejes káposzta apróra vágva
  • 10 ml fehérborecet
  • 50 ml ananászlé
  • 25 ml napraforgó olaj
  • 1 sárgarépa (kb. 75 g) leszerelve
  • 20 g majonéz
  • 20 g joghurt
  • sárgarépa zöldje díszítéshez

Lazacpisztráng-krémhez:

  • 150 g créme fraîche (krémsajt)
  • 2 ek. mustár
  • 3 ek. méz
  • 1 csokor kapor melynek a felét apróra vágjuk
  • 100 g füstölt lazacpisztráng vagy füstölt lazac apróra vágva
  • Só, cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában 8 csíkra vágjuk. A csíkokat megkenjük olajjal.

  3. Lépés 3

    A tésztacsíkokat feltekerjük egy megvajazott habtekercs formára. A maradék olajat a curry- vagy fűszerpaprika porral összekeverjük és megkenjük vele a rolókat, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a vágott oldalával lefelé.

  4. Lépés 4

    A rolókat a sütő alsó sínén, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A rolókat hagyjuk kihűlni, majd óvatosan húzzuk ki a habtekercs formákat a tésztából.

  5. Lépés 5

    Coleslaw saláta: Az apóra vágott káposztát, a fehérborecetet, az ananászlevet, az olajat és egy kevés sót jól összekeverünk. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a majonézt, a joghurtot, majd ízlés szerint még egyszer megsózzuk.

  6. Lépés 6

    Lazacpisztráng-krém: A krémsajtot, a mustárt és a mézet simára keverjük, majd sóval és cukorral ízesítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott lazacpisztrángot és a kapor aprított felét.

  7. Lépés 7

    A rolókat megtöltjük káposztasalátával vagy lazacpisztráng-krémmel, majd sárgarépa zölddel vagy kaporral díszítjük.

Tipp

Ha nincs habtekercs formánk, alufóliából is készíthetünk kúpokat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!