Canneloni csirkemellel
- kb. 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
- 500 g csirkemell darálva, vagy finomra aprítva
- 150 ml főzőtejszín
- 150 g tejföl
- 400 g gomba aprítva, átsütve, lecsepegtetve
- 25 g Pisztácia aprítva
- 100 g piros paprika felkockázva
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek zöldfűszer apróra vágva
- Só, bors ízlés szerint
- 500 g ringló kimagozva és felkockázva
- 50 g zselécukor
- 50 ml fehérbor
- 2 ek borecet
- Só, bors, szegfűbors, fahéj ízlés szerint
A raguhoz:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára, majd a csirkehússal és tejszínnel jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A gombát, pisztáciát, paprikát, zsemlemorzsát, zöldfűszert és fűszereket dolgozzuk a masszához.
-
Lépés 4
Egy réteslapot olívaolajjal vékonyan kenjünk meg. A massza negyedrészét vigyük fel a réteslapra, majd a tésztát tekerjük fel. Ugyanígy járjunk el a másik 3 tésztalappal is.
-
Lépés 5
A feltekert tésztát vágjuk kb. 5 cm széles darabokra, a külsejét kenjük meg olívaolajjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg.
-
Lépés 6
A raguhoz a ringlót zselécukorral, fehérborral, ecettel, szegfűszeggel és fahéjjal főzzük fel, majd hűtsük le.
Készítsünk hozzá friss zöldsalátát rukkolából, könnyű dresszinggel.