Canneloni csirkemellel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
  • 500 g csirkemell darálva, vagy finomra aprítva
  • 150 ml főzőtejszín
  • 150 g tejföl
  • 400 g gomba aprítva, átsütve, lecsepegtetve
  • 25 g Pisztácia aprítva
  • 100 g piros paprika felkockázva
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek zöldfűszer apróra vágva
  • Só, bors ízlés szerint
  • A raguhoz:

    • 500 g ringló kimagozva és felkockázva
    • 50 g zselécukor
    • 50 ml fehérbor
    • 2 ek borecet
    • Só, bors, szegfűbors, fahéj ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt keverjük simára, majd a csirkehússal és tejszínnel jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A gombát, pisztáciát, paprikát, zsemlemorzsát, zöldfűszert és fűszereket dolgozzuk a masszához.

  4. Lépés 4

    Egy réteslapot olívaolajjal vékonyan kenjünk meg. A massza negyedrészét vigyük fel a réteslapra, majd a tésztát tekerjük fel. Ugyanígy járjunk el a másik 3 tésztalappal is.

  5. Lépés 5

    A feltekert tésztát vágjuk kb. 5 cm széles darabokra, a külsejét kenjük meg olívaolajjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg.

  6. Lépés 6

    A raguhoz a ringlót zselécukorral, fehérborral, ecettel, szegfűszeggel és fahéjjal főzzük fel, majd hűtsük le.

Tipp

Készítsünk hozzá friss zöldsalátát rukkolából, könnyű dresszinggel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!