Fahéjas-mazsolás tekercs

Fahéjas-mazsolás tekercs

  • kb. 20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 darabhoz:

Fahéjas-mazsolás tekercs

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mazsolát néhány percig rumban áztatjuk. A cukrot a fahéjjal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd megkenjük vajjal és egyenletesen megszórjuk a fahéjas-cukros keverékkel. Hagyjunk két evőkanálnyi keveréket későbbre.

  4. Lépés 4

    A mazsolát alaposan lecsepegtetjük, majd egy vékony csíkban a tésztára teszünk belőle. A tésztát a hosszú oldal mentén feltekerjük. A tekercset 8 szeletre vágjuk és a szeleteket középen fakanállal lenyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A tekercseket tojással megkenjük, majd megszórjuk a maradék fahéjas-cukorral.

  6. Lépés 6

    A tekercseket a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ízlés szerint variálhatjuk a tölteléket, például készíthetünk túrós változatot, vagy használhatunk mazsola helyett más aszalt gyümölcsöt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!