céklás quiche

Céklás quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Kóstold meg a szezon egyik legszebb színét egy sós quiche formájában! A céklás quiche receptünk friss, omlós quiche- és linzertészta alapra épül, benne a főtt cékla lágy édessége, krémsajt és juhtúró karakteres aromája, valamint finom fűszerek – só, bors, torma – teszik igazán különlegessé.

  • kb. 45 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 quiche formához (Ø kb. 28 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.

  3. Lépés 3

    A tojást a krémsajttal összekeverjük, sóval, borssal és a tormával ízesítjük. A quiche tésztára öntjük, majd a tetejére helyezzük a szeletelt céklákat és megszórjuk a juhtúróval.

  4. Lépés 4

    A quiche-t az előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tetejére reszelhetünk még friss tormát és friss színes salátával tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!