téli zöldségekkel töltött kifli

Téli zöldségekkel töltött kifli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egészséges és kiadós? Igen, ilyen a téli zöldségekkel töltött kifli receptünk. Gyors és egyszerű, és csupán néhány hozzávalóra van szükségünk. A tölteléket pillanatok alatt összeállíthatjuk, akár fagyasztott zöldségekből. Tönkölyös leveles tésztánkkal kiváló választás, ha egy kis egészséges snack-re vágyunk.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 1 ek. vaj
  • 150 g zöldség, apróra vágva (pl. 50 g sárgarépa, káposzta, burgonya)
  • 60 g créme fraîche (krémsajt)
  • 2 ek. friss metélőhagyma
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • őrölt só, bors és szerecsendió

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposztát, a burgonyát és a sárgarépát forrásban lévő vízben kb. 5 percig blansírozzuk, majd jeges vízben leöblítjük.

  3. Lépés 3

    Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, majd kb. 5 percig pároljuk benne a zöldségeket. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a krémsajtot és a metélőhagymát. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 8 egyenlő téglalapra vágjuk.

  5. Lépés 5

    1-2 evőkanál keveréket teszünk minden tésztadarab alsó harmadára. A tésztát feltekerjük addig, hogy a töltelék fedésbe kerüljön. A tészta felső, még szabad felületét késsel, függőlegesen, többször (kb. 0,5 cm-ként) bevágjuk. A tölteléket feltekerjük és félhold alakú kiflit formázunk belőle.

  6. Lépés 6

    A félhold alakú tésztákat a tojássárgájával bekenjük.

  7. Lépés 7

    A kifliket az előmelegített sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Vegán változatnál a vajat margarinnal, a krémsajtot pedig créme vega-val helyettesíthetjük. A kifliket tojássárgája helyett növényi tejjel vagy vízzel is megkenhetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!