Cseresznyés – mogyorós sütemény
- 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 üveg cseresznyebefőtt
- 1 cs. vaníliáscukor
- 80 ml tej
- 1 tojás sárgája
- 50 g kristálycukor
- 1 ek liszt
- 30 g vaj szobahőmérsékletű
- 20 ml cseresznyelikőr
- 60 g mogyoró darálva
- 2 ek barnacukor
- 1 tojás
- kevés fahéj őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mogyorós krémhez a tejet a vaníliás cukorral főzzük fel, majd tegyük félre.
-
Lépés 3
A tojás sárgáját a fele kristálycukorral keverjük össze, adjuk hozzá a lisztet és a vaníliás tejet. A masszát néhány perc alatt keverjük habosra, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A vajat a maradék cukorral keverjük habosra, a cseresznyelikőrt, mogyorót és a kihűtött vaníliás masszát is adjuk hozzá.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 8 db négyszögre (kb. 12 x 8 cm). A négyszögek közepét villával szurkáljuk meg (így a széle sütés közben szépen feljön). A mogyorós masszát kenjük egyenletesen a négyszögekre, a széleken kb. 1 cm-t hagyjunk üresen.
-
Lépés 6
A barnacukrot és a fahéjat keverjük össze. A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg, és a fahéjas cukorral szórjuk meg.
-
Lépés 7
A süteményeket előmelegített sütőben középső sínre téve kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
Halmozzunk a kész süteményekre cseresznyebefőttet. Még finomabb, ha előtte rumba áztatjuk.