Cseresznyés – mogyorós sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 üveg cseresznyebefőtt
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 80 ml tej
  • 1 tojás sárgája
  • 50 g kristálycukor
  • 1 ek liszt
  • 30 g vaj szobahőmérsékletű
  • 20 ml cseresznyelikőr
  • 60 g mogyoró darálva
  • 2 ek barnacukor
  • 1 tojás
  • kevés fahéj őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mogyorós krémhez a tejet a vaníliás cukorral főzzük fel, majd tegyük félre.

  3. Lépés 3

    A tojás sárgáját a fele kristálycukorral keverjük össze, adjuk hozzá a lisztet és a vaníliás tejet. A masszát néhány perc alatt keverjük habosra, és hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A vajat a maradék cukorral keverjük habosra, a cseresznyelikőrt, mogyorót és a kihűtött vaníliás masszát is adjuk hozzá.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 8 db négyszögre (kb. 12 x 8 cm). A négyszögek közepét villával szurkáljuk meg (így a széle sütés közben szépen feljön). A mogyorós masszát kenjük egyenletesen a négyszögekre, a széleken kb. 1 cm-t hagyjunk üresen.

  6. Lépés 6

    A barnacukrot és a fahéjat keverjük össze. A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg, és a fahéjas cukorral szórjuk meg.

  7. Lépés 7

    A süteményeket előmelegített sütőben középső sínre téve kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Halmozzunk a kész süteményekre cseresznyebefőttet. Még finomabb, ha előtte rumba áztatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!