Cseresznyés tarisznya

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 tarisznyához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 350 g cseresznye
  • 60 g olvasztott vaj vagy margarin
  • 2 tojássárgája
  • Keserűmandula aroma
  • 50 g marcipánmassza kis kockákra vágva
  • 30 g háztartási keksz darálva
  • 50 g mandula darálva
  • 1 tojásfehérje a kenéshez
  • Kevés porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olvasztott vajat vagy margarint hagyjuk kihűlni, majd tojássárgájával és az aromával keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A darált kekszet keverjük össze a mandulával.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokat vágjuk egyforma nagyságú négyzetekre, kenjük meg tojásfehérjével és két-két négyzetet fektessünk egymásra. A vajas-tojásos masszával kenjük meg, erre szórjuk a mandulás morzsát, a közepére pedig tegyünk 2-3 szem cseresznyét és marcipánkockát.

  5. Lépés 5

    A tésztaszéleket húzzuk fel a töltelék fölé, úgy hogy kis tarisznyákat kapjunk. A tetejét jól nyomkodjuk össze. A kis tarisznyákat fektessük sütőpapírra bélelt tepsibe és olvasztott vajjal vagy margarinnal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

A tarisznyák tetejére önthetünk csokiszószt vagy fehérmázat is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!