Édes rétesbonbon szőlővel

Édes rétesbonbon szőlővel

  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 12 bonbonhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat serpenyőben melegítsük fel, és a morzsát pirítsuk aranybarnára.

  3. Lépés 3

    A pirított morzsát és a szőlőt keverjük össze, ízlés szerint cukorral édesíthetjük.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokat felezzük el, és felvert tojással kenjük meg. Hajtsuk félbe, így négyzetet kapunk. A széleket felvert tojással kenjük meg, a közepére halmozzuk a tölteléket, majd a tésztaszéleket két oldalról hajtsuk rá.

  5. Lépés 5

    A kis hengerek végeit nyomjuk össze, picit tekerjük meg, így cukorkaformát kapunk.

  6. Lépés 6

    A kész bonbonokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és 200 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Szőlő helyett más friss, vagy aszalt gyümölccsel is elkészíthetjük a bonbonokat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!