Csipkebogyó lekváros pite

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4 / 5
3 Bewertungen
  • 20 perc + 20 perc
  • 200 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • kevés csipkebogyó lekvár
  • 150 g madulaforgács pirítva
  • Az öntethez:

    • 250 g tejföl
    • 125 g túró
    • 1 ek. kukoricakeményítő
    • 2 tojás
    • 3 ek. cukor
    • 1 tk. vaníliás cukor
    • porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A friss linzertésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből és a sütőt 230 °C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és sütőformába helyezzük. Lekvárral megkenjük és a pirított mandula 2/3 részét rászórjuk.

  3. Lépés 3

    Az öntethez a tejfölt simára keverje. A túrót, kukoricakeményítőt, tojást, cukrot, vaníliáscukrot és csipet sót hozzákeverjük, majd a masszáta tésztára simítjuk.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük, és további 20 percig sütjük.

  5. Lépés 5

    Hűlni hagyjuk, rászórjuk a maradék mandulát és porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!