Csipkebogyó lekváros pite
3 Bewertungen
- 20 perc + 20 perc
- 200 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- kevés csipkebogyó lekvár
- 150 g madulaforgács pirítva
- 250 g tejföl
- 125 g túró
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 2 tojás
- 3 ek. cukor
- 1 tk. vaníliás cukor
- só
- porcukor
Az öntethez:
Elkészítés
-
Lépés 1
A friss linzertésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből és a sütőt 230 °C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és sütőformába helyezzük. Lekvárral megkenjük és a pirított mandula 2/3 részét rászórjuk.
-
Lépés 3
Az öntethez a tejfölt simára keverje. A túrót, kukoricakeményítőt, tojást, cukrot, vaníliáscukrot és csipet sót hozzákeverjük, majd a masszáta tésztára simítjuk.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük, és további 20 percig sütjük.
-
Lépés 5
Hűlni hagyjuk, rászórjuk a maradék mandulát és porcukorral megszórva tálaljuk.