cronut
Vegán

Ropogós csokis cronut

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 8 perc
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 darabhoz:

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    Az olajsütőt 160°C-ra vagy a forrólevegős sütőt 180°C-ra melegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot 1 evőkanál vízzel egy serpenyőben felforraljuk, míg el nem kezd karamellizálódni. Hozzáadjuk a mandulát, egy kicsit megpirítjuk és sütőpapíron hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és kiszúróval 8 kör alakú formát (ø kb. 10 cm) készítünk belőle. A kör alakú tésztadarabok közepébe egy kisebb lyukat (ø kb. 3 cm) szúrunk.

  4. Lépés 4

    A tésztakarikákat forró zsiradékban 4-6 perc alatt aranybarnára sütjük, közben 3-4 alkalommal fakanállal megforgatjuk. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Forrólevegős sütőben kb. 8 perc alatt készül el.

  5. Lépés 5

    Csokoládét olvasztunk vízgőz fölött egy fém edényben. A cronutokat belemártjuk és megszórjuk a mandulaforgáccsal.

Tipp

A maradék tésztát kinyújthatod és ízlés szerint pl. fahéjas cukorral is megszórhatod.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!