Csokis kifli

Csokis kifli mandulával

  • 18 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajas leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk fel hegyes háromszögekre (szélesség 8 cm, magasság 14 cm). A csokoládét vágjuk kis darabokra, tegyük a háromszögekre, és szórjuk meg mandulával.

  3. Lépés 3

    A tésztát tekerjük fel a háromszög csúcsa felé, formázzunk belőle kifliket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

  4. Lépés 4

    A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel, és ezzel kenjük meg a kifliket, majd 10 percre tegyük hideg helyre.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 18 perc alatt süssük aranysárgára, és legjobb, ha még langyosan kínáljuk.

Tipp

Használjunk a töltelékhez jó minőségű, magasabb kakaótartalmú étcsokoládét!
Miután kivettük a sütőből, a kiflik tetejére szórhatunk csokidarát és porcukrot is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!