Csokitorta nugáttal

  • 15 perc +10 perc
  • 210 °C, 160 °C
  • 190 °C, 140 °C
  • kb. 20 - 25 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, fektessük a papírral együtt sütőformába, tegyük bele, és villával szurkáljuk meg.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára, és kicsit pihentesse.

  4. Lépés 4

  5. Lépés 5

    A töltelékhez a tejet, krémtejszínt és kristálycukrot főzzük fel, adjuk hozzá a csokoládét, keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és jól keverjük össze.

  6. Lépés 6

    A masszát tegyük a tésztára, és középső sínen süssük 10 percig 160 °C-on, majd hagyjuk hűlni, hogy a krém megkössön. Szeleteljük és tálaljuk.

Tipp

A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verve felhasználhatja a torta díszítésére friss gyümölccsel vegyítve.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!