Márványos málnás mascarponés torta

  • kb. 40 perc
  • 180 °C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 125 g málna botmixerrel pürésítve
  • 6-7 szem egész málna megmosva
  • 450 g mascarpone
  • 3 tojás felverve
  • 100 ml tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 tk. étkezési keményítő
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • Vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tészát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mascarponét, a tojást, a tejet, cukrot, vaníliás cukrot, keményítőt és reszelt citromhéjat alaposan összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy kivajazott formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A krémet a tésztára öntjük. A málnapürét 3-4 helyre a krémre kanalazzuk majd a kanállal kissé elkenjük a tésztán.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt készre sütjük.

  6. Lépés 6

    A süteményt hűlni hagyjuk és ha már kihűlt pár szem friss málnával díszítjük.

Tipp

Az ínyencek a málnapüréhez 2-3 frissen aprított bazsalikom levelet is adhatnak.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!