harapnivalók

Harapnivalók a medencés bulikra

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Harapnivalót keresel a közelgő kerti partira? Akkor próbáld ki a friss leveles tésztából készült finom falatok receptjét! Az apró finomságok gyorsan elkészülnek, és parti falatnak is tökéletesek.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 kis sárgarépa reszelve
  • 2 aszalt sárgabarack apróra vágva (vagy 1 tk. méz)
  • 300 g darált marhahús
  • 1 tojás szétválasztva
  • 1 tk. garam masala vagy kömény
  • 1 ek. mag a szóráshoz pl. szezám-, fekete kömény- vagy lenmag
  • kevés olaj a sütéshez
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és az aszalt sárgabarackot kevés olajon megdinszteljük, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a darált húst és a tojássárgáját, majd garam masalával, sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kettévágjuk. A két tésztadarab alsó harmadára rákenjük a tölteléket egyenletesen eloszlatva és szorosan tekerjük fel, mint egy rétest.

  4. Lépés 4

    A tésztát 3 cm széles darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tészta felületét megkenjük tojásfehérjével és tetszés szerint megszórjuk magokkal.

  5. Lépés 5

    A falatokat az előmelegített sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ehhez tökéletesen illik a natúr joghurtból, citromhéjból és friss fűszernövényekből, például mentából vagy korianderből készült frissítő mártogatós, sóval és cayenne borssal fűszerezve.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!