óriás fahéjas csiga
Omlós

Óriás fahéjas csiga

csokiszósszal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 35-40 perc
  • 170°C
  • 150°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók egy fahéjas csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot a fahéjjal és a kardamommal összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük kb. 40 g olvasztott vajjal. A tésztát megszórjuk a cukorral és a mazsolával és 8 tésztacsíkot vágunk belőle.

  3. Lépés 3

    Az első tésztacsíkot szorosan feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A további tésztacsíkokat egymás után szorosan köré tekerjük, így egy nagy tésztacsigát kapunk. A maradék vajjal megkenjük az egészet.

  4. Lépés 4

    A sütőben a legalsó sínen 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül 10 percig pihentetjük. Csokoládészósszal tálaljuk.

Tipp

Gyorsan elkészíthető csokiszószhoz feldarabolunk 120 g tejcsokoládét és 100 ml tejszínnel és 100 ml tejjel kevergetés mellett addig melegítjük, míg a hozzávalók teljesen össze nem olvadnak.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!