Cukkinis torta szárított paradicsommal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 50 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 cm átmérőjű formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 1 db kis cukkini vékony hosszú szeletekre vágva
  • 1 kis üveg szárított paradicsom
  • 1 üveg hagyma (vagy friss hagyma) aprítva
  • 100 g gomba felvágva
  • Kevés olaj a forma kenéséhez
  • 350 g friss sajt
  • 3 tojás
  • petrezselyem finomra vágva
  • Só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukkinit mossuk meg, és spárgahámozóval, vagy éles késsel hosszában vágjunk belőle vékony szeleteket.

  3. Lépés 3

    Az öntethez a friss sajtot, tojást, aprított petrezselymet keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A tortaformát olajjal kenjük ki, a linzertésztát vágjuk a forma méretének megfelelő nagyságúra, majd nyomkodjuk a formába.

  5. Lépés 5

    A sütőpapírt tegyük a tésztára, babbal vagy lencsével töltsük meg és kb. 20 percig süssük vakon. Vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a babot a sütőpapírral együtt, és hagyjuk hűlni a tésztát.

  6. Lépés 6

    A hagymát, gombát és cukkinit tegyük a tésztára, majd öntsük rá az előkészített sajtos szószt.

  7. Lépés 7

    Középső sínen előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Cukkinit helyettesíthetjük patisszonnal is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!