Szilvás diós torta

  • kb. 40 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók egy 28 cm quiche formához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a cukrot, a diót és a keményítőt összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába tesszük. A lelógó részeket visszahajtjuk. A diós masszát rátöltjük a tésztára és a felezett szilvákat elrendezzük rajta. Megszórjuk a fahéjas cukorral.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tipp

A szilva helyett használhatunk sárgabarackot, őszibarackot vagy más idény szerinti csonthéjas gyümölcsöt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!