Diós – almás rétes

Diós–almás rétes

  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az alsó tésztaharmadra szórjuk rá a reszelt almát, diót, cukrot és fahéjat. A réteslapot mindkét szélén hajtsuk be.

  3. Lépés 3

    Konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest, majd helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe, és az olvasztott vajjal kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.

  5. Lépés 5

    Rövid ideig hagyjuk hűlni, szórjuk meg porcukorral és még langyosan tálaljuk.

Tipp

A recepthez picit savanykásabb almát használjunk, és miután lereszeltük, kissé nyomjuk ki a levét, hogy ne áztassa el a tésztát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!