Pezsgőkrémes-vörösáfonyás pite

Pezsgőkrémes-vörösáfonyás pite

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Karácsonykor nem csak a lelkünket öltöztetjük ünneplőbe, de az asztalt is. Ne csak koccintsunk most pezsgővel, de csempésszük bele a desszertekbe is bátran.

  • 25-30 perc
  • 190°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Tésztához:

Krémhez:

  • 5 db tojássárgája
  • 100 ml édes pezsgő
  • 1 cs. vaníliapudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs. Bourbon vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 400 ml tej
  • 200 ml tejszín

Elkészítés

  1. Lépés 1

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    Az egyik csomag tésztát kinyújtjuk, a piteformába tesszük és eligazítjuk benne.

  4. Lépés 4

    A felvert tojással vékonyan megkenjük és 10 percet várunk, hogy megszáradjon.

  5. Lépés 5

    Az áfonyát összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egy serpenyőben 6-7 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hagyjuk hűlni.

  6. Lépés 6

  7. Lépés 7

    A tojássárgáját a pezsgővel, a pudingporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval összekeverjük.

  8. Lépés 8

    A tejet a tejszínnel együtt forralni kezdjük, amikor meleg a tojáshoz adjuk és visszatesszük a tűzre és közepes lángon sűrűre főzzük.

  9. Lépés 9

    Folpackkal lefedjük és hagyjuk kihűlni.

  10. Lépés 10

    A lehűlt krémet a pitébe öntjük, elsimítjuk és rákanalazzuk az áfonyát.

  11. Lépés 11

    A linzertésztából vágunk egy akkora kört, hogy a pitét befedje, de a közepe lyukas maradjon.

  12. Lépés 12

    A maradék tésztából elkészítjük a díszítést és a felvert tojással odaragasztjuk.

  13. Lépés 13

    Nem kell lekenni tojással, a sütőben 190 fokon 25-30 percig sütjük.

  14. Lépés 14

    Felvágás előtt lehűtjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!