Vegán

Paradicsomos táskák

füstölt tofuval
  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 100 ml darabolt paradicsom lecsepegtetve
  • 50 g olajban eltett szárított paradicsom apróra vágva
  • 2 ek. kapribogyó apróra vágva
  • 100 g füstölt tofu kis kockákra vágva
  • 2 ek. napraforgómag pirítva, aprítva
  • 1 ek. Provance-i fúszerkeverék
  • Só és bors őrölve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 6 koktélparadicsom
  • Friss zöldfűszerek ízlés szerint aprítva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paradicsomszószt, a szárított paradicsomot, a kapribogyót, a füstölt tofut, a napraforgómagot, Provance-i fűszerkeveréket és a friss fűszernövényeket összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és 6 egyforma nagyságú négyszögre vágjuk.

  4. Lépés 4

    Minden szelet tésztára kb. 2 ek. paradicsomos tölteléket teszünk A négy sarkát középen a töltelékre hajtjuk.

  5. Lépés 5

    A táskákat olívaolajjal megkenjük és mindegyikre teszünk egy koktélparadicsomot.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A vegán paradicsomos táskákat hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Szárított paradicsom helyett aprított olívabogyót is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!