Édes csigák

mascarponéval és bogyós gyümölcsökkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

Édes desszert a grillről? Igen! Készítsd el ezeket a finom mascarponés-bogyós gyümölcsös édes csigákat a grillen, videós útmutatónkban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan!

Hozzávalók:

Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és körülbelül 15 perc alatt 200°C-ra melegítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Egy kerámia edény (ø 30 cm, magassága 6 cm) alját sütőpapírral kibéleljük. A felesleges sütőpapírt levágjuk, és a hőmérsékletre vonatkozó utasításainkat betartjuk, így nem ég meg a sütőpapír.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A mascarponét összekeverjük a cukorral, a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével összekeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán úgy, hogy a széleinél 2-2 cm-t szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    Ha szükséges, a bogyós gyümölcsöket még apróbbra vágjuk, és a mascarponés krémre öntjük. A tésztát alulról szorosan feltekerjük, majd 8 ugyanolyan széles darabra vágjuk és szorosan egymás mellé a sütőformába helyezzük.

  5. Lépés 5

    A kerámia edényt a grillrácsra helyezzük, és rácsukjuk a grill fedelét.

  6. Lépés 6

    A csigákat körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után melegen tálaljuk például fagylattal vagy vanília szósszal.

Tipp

Alternatív megoldásként használhatjuk a Tante Fanny 550 g friss XXL pizzatésztáját is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!