vegán tekercsek

Vegán tekercsek

leveles tésztából
  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 12-13 tekercshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 200 g Zöld olivabogyó kimagozott
  • 2 ek. kapribogyó
  • 50 g olajban eltett szárított paradicsom
  • 50 ml szárított paradicsom olaja
  • 1 gerezd fokhagyma hámozva
  • 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 1 sárga kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 1/4 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 40 g olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 ek. Őrölt pirospaprika
vegán tekercsek

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olívabogyót, a kapribogyót, a paradicsomot és a fokhagymát az olajjal összepürésítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, megkenjük az olívás keverékkel, majd rátesszük a paprikacsíkokat és a petrezselymet.

  4. Lépés 4

    Tekerjük össze a tésztát alulról és felülről is úgy, hogy középen összeérjenek a tekercsek. Tegyük a tésztát pár percre a hűtőbe, hogy könnyebben vághassuk.

  5. Lépés 5

    A tésztát kb. 2 cm széles tekercsekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A margarint és az őrölt paprikát összekeverjük és a tekercseket megkenjük vele.

  6. Lépés 6

    A tekercseket a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Tipp

Remek snack az iskolába vagy az irodába is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!