Pizzatészta sütőtökkel és fügével

  • 15 - 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 8 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 125 g tejföl magas zsírtartalmú
  • 1/2 vöröshagyma meghámozva, elfelezve, vékony szeletekre vágva
  • 80 g sütőtök kimagozva, vékony szeletekre vágva
  • 1 füge vékony szeletekre vágva
  • Só és bors őrölve
  • 1 ek. friss rozmaring lecsipkedve
  • 2 ek. olívaolaj a kikenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és sütőlapra helyezzük. Körben a széleket 1 cm szélességben visszahajtjuk és megnyomkodjuk.

  3. Lépés 3

    Tejföllel egészen a szélekig megkenjük, majd egyenletesen megszórjuk a hagymával, tökkel és fügével. Sóval és borssal fűszerezzük, végül meghintjük rozmaringgal.

  4. Lépés 4

    A sütő alsó sínén 15 – 20 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Lépés 5

    A sütőből kivéve olívaolajjal meglocsoljuk és tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: Szintén ízletes fogást varázsolhatunk, ha a füge helyett körtét, és durvára aprított diót
használunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!