
Édes töltött kifli (croissant)

Akár reggelire, akár édes nassolnivalóként teával és kávéval fogyasztjuk, az édes croissant lekvárral mindig jó választás. Ismerd meg egyszerű receptünket!
- kb. 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 30 g Lekvár ízlés szerint
- 1 tojás kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és széltében 4 részre vágjuk. Minden tésztacsíkot átlósan keresztbe vágunk, hogy 8 háromszöget kapjunk.
-
Lépés 3
A tészta közepére tegyünk 1/2 teáskanál lekvárt, a széleket pedig kenjük meg tojással. Tekerjük fel a háromszögeket, és formázzunk szép kifliket.
-
Lépés 4
A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit hagyjuk pihenni, majd még egyszer kenjük meg tojással.
-
Lépés 5
A kifliket előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A receptet elkészíthetjük lekvár helyett akár csokoládé vagy mogyorókrém töltelékkel, vagy sós verzióban bacon kockákkal és sajttal is!