édes kifli

Édes töltött kifli (croissant)

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Akár reggelire, akár édes nassolnivalóként teával és kávéval fogyasztjuk, az édes croissant lekvárral mindig jó választás. Ismerd meg egyszerű receptünket!

  • kb. 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 8 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és széltében 4 részre vágjuk. Minden tésztacsíkot átlósan keresztbe vágunk, hogy 8 háromszöget kapjunk.

  3. Lépés 3

    A tészta közepére tegyünk 1/2 teáskanál lekvárt, a széleket pedig kenjük meg tojással. Tekerjük fel a háromszögeket, és formázzunk szép kifliket.

  4. Lépés 4

    A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit hagyjuk pihenni, majd még egyszer kenjük meg tojással.

  5. Lépés 5

    A kifliket előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A receptet elkészíthetjük lekvár helyett akár csokoládé vagy mogyorókrém töltelékkel, vagy sós verzióban bacon kockákkal és sajttal is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!