pudingos-epres falatok

Pudingos-epres falatkák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

Pudingos-epres falatok az édes élvezetért. Pillanatok alatt elkészíthető friss leveles tésztánkból ez a szuper szezonális desszert.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 8 darabhoz:

Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémhez a pudingport a tej felével csomómentesre keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, hozzáadjuk a kikevert pudingport, majd tovább kevergetve még egy percig főzzük. A tűzről levesszük és időnként megkevergetve hűlni hagyni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 8 egyforma darabra vágjuk. A tésztadarabok közepét villával megszurkáljuk, majd mindegyikre 2-2 evőkanál pudingot kenünk.

  4. Lépés 4

    A vaníliapudingos falatokat előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Ha kihűlt, a tetejére eperszeleteket vágunk és megszórjuk pisztáciával valamint porcukorral.

Tipp

A pudingos-epres falatkákat tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!