![pudingos-epres falatok](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/05/epres-pudingos-falatok-Puddingteilchen_mit_Erdbeeren-700x800-1.jpg)
Pudingos-epres falatkák
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
Pudingos-epres falatok az édes élvezetért. Pillanatok alatt elkészíthető friss leveles tésztánkból ez a szuper szezonális desszert.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 40 g cukor
- 150 ml tej
- 250 ml tejszín
- 300 g szeletelt eper
- 2 ek. apróra vágott pisztácia
- kevés porcukor a szóráshoz
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémhez a pudingport a tej felével csomómentesre keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, hozzáadjuk a kikevert pudingport, majd tovább kevergetve még egy percig főzzük. A tűzről levesszük és időnként megkevergetve hűlni hagyni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 8 egyforma darabra vágjuk. A tésztadarabok közepét villával megszurkáljuk, majd mindegyikre 2-2 evőkanál pudingot kenünk.
-
Lépés 4
A vaníliapudingos falatokat előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Ha kihűlt, a tetejére eperszeleteket vágunk és megszórjuk pisztáciával valamint porcukorral.
A pudingos-epres falatkákat tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal.