Spenótos-fetás rétes leveles tésztából

Könnyen elkészíthető vegetáriánus rétes spenóttal és fetával. A rétest egyszerűen leveles tésztából készítettük el, ami kiváló lehet ebédre és vacsorára.

  • 30-35 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók egy spenótos-fetás réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 2 ek. Vaj a sütéshez
  • 2-3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 800 g spenótlevél párolva, vagy fonnyasztva
  • 250 g feta sajt kis kockákra vágva
  • Só és bors őrölve
  • 1 tojás a kenéshez
  • fenyőmag a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fokhagymát a vajon megpároljuk, aztán megpiítjuk rajta a zsemlemorzsát és hozzáadjuk a spenótot. Sóval és borssal fűszerezzük, hűlni hagyjuk, végül hozzákeverjük a fetát.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és a tölteléket hosszában, a tészta alsó felén eloszlatjuk úgy, hogy alul és oldalt kb. 2 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    A tésztát a töltelékes szélétől kezdve feltekerjük. A rétest a sz illeszkedéssel lefelé fordítva helyezzük a tepsire. Tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk a fenyőmaggal.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!