Egerlandi (cseh) vegetárius pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12 - 15 perc
  • 230 °C
  • 210 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1 ek olívaolaj
  • 350 g spenótlevél felolvasztva, lecsepegtetve
  • 1 fej vöröshagyma karikákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • bors frissen őrölve
  • 100 g fehér ricotta
  • 30 g mandula
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • Csipet

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 230°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon rövid ideig pirítsuk, majd rögtön adjuk hozzá a spenótot, keverjük át és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk 6 egyforma nagyságú darabra. A spenótot halmozzuk a tésztára, majd erre tegyük a ricottát.

  4. Lépés 4

    Mandulával szórjuk meg, kevés olívaolajat locsoljunk rá, sózzuk és borsozzuk. Két egymással szemközti sarkot hajtsunk a töltelékre, és felvert, sózott tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Az egerlandi pizzát előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük készre.

Tipp

Ricotta helyett használhatunk mascarpone sajtot is, ha épp azt találunk a hűtőszekrényünkben.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!