Egerlandi (cseh) vegetárius pizza
- kb. 12 - 15 perc
- 230 °C
- 210 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 ek olívaolaj
- 350 g spenótlevél felolvasztva, lecsepegtetve
- 1 fej vöröshagyma karikákra vágva
- 4 gerezd fokhagyma felaprítva
- bors frissen őrölve
- 100 g fehér ricotta
- 30 g mandula
- 1 felvert tojás a kenéshez
- Csipet só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 230°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon rövid ideig pirítsuk, majd rögtön adjuk hozzá a spenótot, keverjük át és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk 6 egyforma nagyságú darabra. A spenótot halmozzuk a tésztára, majd erre tegyük a ricottát.
-
Lépés 4
Mandulával szórjuk meg, kevés olívaolajat locsoljunk rá, sózzuk és borsozzuk. Két egymással szemközti sarkot hajtsunk a töltelékre, és felvert, sózott tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Az egerlandi pizzát előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük készre.
Ricotta helyett használhatunk mascarpone sajtot is, ha épp azt találunk a hűtőszekrényünkben.