Epres korongok
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 15 db koronghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 400 g eper megtisztítva, negyedelve
- 120 g eperlekvár
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és szaggassunk belőle kb. 10 cm átmérőjű korongokat. A széleket kicsit hajtsuk fel, hogy a lekvár ne folyhasson ki belőle. Esetleg helyezzük a köröket tortaformába, és a széleit igazítsuk a forma pereméhez.
-
Lépés 3
A korongokat villával szurkáljuk meg, kenjük meg lekvárral, és tegyünk rá eperdarabokat.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Tipp
Frissítő nyári desszertet kapunk, ha az epres korongokat mentalevéllel díszített vaníliafagylalltal tálaljuk.