Epres korongok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 15 db koronghoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és szaggassunk belőle kb. 10 cm átmérőjű korongokat. A széleket kicsit hajtsuk fel, hogy a lekvár ne folyhasson ki belőle. Esetleg helyezzük a köröket tortaformába, és a széleit igazítsuk a forma pereméhez.

  3. Lépés 3

    A korongokat villával szurkáljuk meg, kenjük meg lekvárral, és tegyünk rá eperdarabokat.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

Frissítő nyári desszertet kapunk, ha az epres korongokat mentalevéllel díszített vaníliafagylalltal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!