Nyári

Zöldséges rétes zöldfűszerekkel

Ez a zöldséges rétes szuper nyári recept, amit a friss, kerti zöldfűszerek tesznek még izgalmasabbá. Egyszerűen elkészül és biztos vele a siker.

  • 30 - 35 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 zöldséges réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 150 g édeskömény apróra vágva
  • 150 g cukkini apróra vágva
  • 150 g hegyes erős paprika apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 ek. olívaolaj
  • 60 g zöldfűszerkeverék (petrezselyem, lestyán, bazsalikom, majoranna, oregánó) apróra vágva
  • 150 g créme fraîche (krémsajt)
  • 2 tojás
  • 40 g zsemlemorzsa
  • só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.

  2. Lépés 2

    1 ek. zöldfűszerkeveréket 1 ek. olívaolajjal keverünk össze és félretesszük. A zöldségeket a maradék olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk, fűszerezzük és hűlni hagyjuk. A créme fraîche-t a zsemlemorzsával és a tojásokkal simára keverjük és sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a maradék zöldfűszert.

  3. Lépés 3

    A tészát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tölteléket a tészta közepén eloszlatjuk úgy, hogy az egyik szélétől kb. 5 cm szabadon maradjon. A üresen maradt tésztát vízzel megkenjük.

  4. Lépés 4

    A töltelékes oldalról kezdve óvatosan feltekerjük a tésztát és az illeszkedéssel lefelé fordítjuk. Ráhelyezzük egy tepsire és kb. 3 cm-es távolságokban átlósan bevagdossuk.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A még meleg rétest az előre elkészített zöldfűszeres olívaolajjal megkenjük.

Tipp

Ezt a rétest akár nyújtott rétestésztából, vagy pizzatésztából is elkészítheted. A sütő hőmérsékletét a tészta csomagolása szerint kell beállítani.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!