Kolbászos falatkák tormával

  • 18-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc
  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 13 dkg lángolt kolbász bőréből kibontva, apróra morzsolva
  • 1 kis csokor petrezselyem aprítva
  • 3 tojás keményre főzve, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1 egész tojás
  • 1,5 ek. ecetes torma

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kolbászt, a petrezselymet, a reszelt főtt tojást, a tormát és az egész tojást jól összedolgozzuk. Ízlés szerint sózzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt hosszában kitekerjük. Az alsó felét a kolbászos masszával megkenjük. Szorosan feltekerjük és kb. 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Okos ötlet: A falatkákhoz kínáljuk mustárt mártogatósként.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!