Kolbászos falatkák tormával

  • 18-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 13 dkg lángolt kolbász bőréből kibontva, apróra morzsolva
  • 1 kis csokor petrezselyem aprítva
  • 3 tojás keményre főzve, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1 egész tojás
  • 1,5 ek. ecetes torma

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kolbászt, a petrezselymet, a reszelt főtt tojást, a tormát és az egész tojást jól összedolgozzuk. Ízlés szerint sózzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt hosszában kitekerjük. Az alsó felét a kolbászos masszával megkenjük. Szorosan feltekerjük és kb. 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Okos ötlet: A falatkákhoz kínáljuk mustárt mártogatósként.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!