![varázspálcák](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2023/05/varazspalcak_Zauberstaebe-700x800-1.jpg)
Színes varázspálcák
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
Csiribú-csiribá, abrakadabra,
Sok-sok finomságot az asztalkára!
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 g Lekvár ízlés szerint pl. eper, málna, barack
- 1 csésze csokoládémáz ízlés szerint pl. fehér-, ét-, tejcsokoládé
- opcionális: néhány csepp színes ételfesték
- 5 ek. bármilyen színes cukor a díszítéshez pl. mini mályvacukor, Smarties, gumicukor, cukorgyöngy
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tészta egyik felét megkenjük a lekvárral, és a másik felét ráhajtjuk, mint egy könyvet.
-
Lépés 3
A tésztát kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és villával többször megszurkáljuk.
-
Lépés 4
Az előmelegített sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A csokoládémázat az utasítások szerint felolvasztjuk. Az olvasztott fehércsokoládéba ízlés szerint színes ételfestéket is csepegtethetünk.
-
Lépés 6
A kihűlt leveles tészta rudakat a hosszuk 2/3-áig a csokimázba mártjuk, majd tiszta sütőpapírra helyezzük.
-
Lépés 7
A még meg nem dermedt csokoládémázra szórjuk a díszítést, majd hagyjuk megkeményedni.
A varázspálcák díszítésének csak a képzeleted szab határt! Használj minél színesebb cukrokat és ételfestéket.